Belastingaangifte

Financial Vision neemt de zorg voor al uw belastingaangiften uit handen. De twee meest voorkomende aangiften waar u als ondernemer mee te maken krijgt zijn de aangifte omzetbelasting en de aangifte inkomstenbelasting. Daarnaast zijn er belastingtoeslagen waar u als ondernemer hoogstwaarschijnlijk recht op heeft.

Aangifte omzetbelasting
Als zelfstandig ondernemer bent u verplicht om iedere maand, kwartaal of jaarlijks de aangifte omzetbelasting in te dienen. Financial Vision vult de aangifte omzetbelasting graag voor u in en houdt daarbij rekening met regelgeving van de belastingdienst. De omzetbelasting wordt berekend aan de hand van uw financiële administratie.

Aangifte inkomstenbelasting
Vrijwel iedere inwoner van Nederland dient jaarlijks zijn aangifte inkomstenbelasting bij de belastingdienst in te dienen. Hierbij geeft u de belasting aan over uw inkomen, uw eigen woning en uw overige bezittingen. Financial Vision zorgt voor uw aangifte inkomstenbelasting. Wij beschikken over de kennis en ervaring die vereist is om deze aangifte voor u en uw eventuele partner op te stellen conform de wettelijke bepalingen. Daarbij houden we rekening met speciale gevallen zoals uw bedrijfsauto, vakantiewoning, specifieke zorgkosten en nog veel meer. Uw aangifte inkomstenbelasting is bij ons in goede handen.

Toeslagen
Als inwoner van Nederland heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op bepaalde toeslagen van de belastingdienst. De volgende toeslagen bestaan er in Nederland:

Zorgtoeslag; tegemoetkoming in de kosten m.b.t. uw zorgverzekering
Kindgebonden budget; tegemoetkoming in de kosten m.b.t. uw kinderen
Kinderopvangtoeslag; tegemoetkoming in de kosten m.b.t. uw kinderopvang
Huurtoeslag; tegemoetkoming in de kosten m.b.t. uw huurwoning

In combinatie met uw aangifte inkomstenbelasting bekijken wij voor u of er recht bestaat op één of meerdere bovengenoemde toeslagen. Indien er aanspraak gemaakt kan worden op een toeslag dan vragen wij deze voor u aan.

Particulieren
Ieder jaar is het weer zover u moet belastingaangifte doen, wat nu? Ieder jaar staat u weer voor de vraag mag ik die kosten wel of niet aftrekken voor mijn belastingaangifte. Onderwerpen die daarbij jaarlijks weer naar voren komen zijn:

Wanneer ben ik fiscaal partner
Ik heb een woning gekocht, welke kosten mag ik aftrekken?
Ik ben chronisch ziek, zijn er aftrekposten waar ik recht op heb?
Ik volg een studie en heb veel kosten, krijg ik hierin een tegemoetkoming van de belastingdienst?
Wij gaan scheiden, wat dien ik belastingtechnisch te regelen?
Heb ik recht op toeslagen?

Voor al uw vragen kunt u terecht bij Financial Vision. Wij beschikken over de kennis en ervaring die vereist is om u te adviseren en de aangifte voor u en uw eventuele partner op te stellen conform de wettelijke bepalingen.